Tsunami Minyak



Berikut adalah perbandingan harga-harga minyak petrol negara lain untuk perbandingan berdasarkan USD segelen:


1. Venezuela 12 cents
2. Iran 40 cents
3. Saudi Arabia 45 cents
4. Libya 50 cents
5. Swaziland 54 cents
6. Qatar 73 cents
7. Bahrain 81 cents
8. Egypt 89 cents
9. Kuwait 90 cents
10. Seychelles 98 cents
38. Malaysia $2.40 ( sebelum 5hb ), sekarang ni $3.375
45. United States $3.45


Orang cite pasal minyak..aku pun nak cite gak la..Mule-mule ingatkan pak lah nk naikkan minyak after jun ni..but..pak lah buat kejutan plak,PM kite ni memang terkenal dengan pelbagai kejutan ngan kate lain menipu pun boleh @ cakap tak serupe bikin..


Berbalik pada minyak..memang allah dah takdirkan aku isi minyak petang tu.Waktu tu pak lah belum umum lagi.Bile pak lah umum jer minyak naik.Masyallah..Stesen minyak kene tsunami.`Tsunami Minyak`..he2.Dari perjalanan nk ke tempat mengajar aku tengok punyer la ramai beratur.2 stesen minyak kat um n kat kg tungku..Punyer la ramai.


Jem habis.Inilah bahana minyak.Bg yang tak berkenderaan pun merasa.Knp?Kerana makanan sume dibawa oleh lori yg pakai minyak..Habis barang naik.Ini lah hadiah paling mantap yg pak lah bagi.


Bagi mereka yang menganggap ini suatu bala..aku tertarik ngan sebuah hadis nabi:


Dari Abu Hurairah diriwayatkan bahawa nabi SAW BERSABDA:


"Tidak ada suatu musibah yg menimpa seseorang muslim baik berupa letih,sedih,duka,kesusahan sampai duri yg menimpanya kecuali Allah hapuskan dosa-dosanya dengannya".(HR BUKHARI).


hOPE kite ambil iktibar disamping berusaha menuntut hak kita dikembalikan..Jangan lupe
turun 12 JULAI 2008-DEMO KLCC-Protes.



Share on Google Plus

About Zul k

Menulis adalah satu hobi. Permulaan untuk mengasah bakat agar memberi manafaat bagi yang memerlukan. Jangan segan untuk berkongsi. Semoga setiap perkongsian ini memberi manafaat untuk anda.

PERHATIAN

Coretan Blog merupakan luahan hati penulis.Bait katanya diharap tidak mencabuli kebebasan beraksi di dunia maya dan mengasari mana-mana identiti individu.

Sebarang artikel yang diambil dari blog ini adalah sangat digalakkan dan TIDAK boleh digunakan untuk mengaut keuntungan sendiri.
Sila letakkan link blog ini untuk artikel yang dipetik

Ada cadangan atau pertanyaan? Hubungi saya:

Nama

E-mel *

Mesej *