Suka Duka 3 Hari




Alkisah,ada panggilan menjemput saya ke kedah.katanya reunion yang dibuat untuk fasi-fasi kbs4.Excited la.Lama tak jumpa sahabat-sahabat lama ni.Malam tu beli tiket on spot.Tiket 28 ke alor setar habis.Terpaksa la ambil tiket ke sungai petani.Dalam hati rasa bagus pun ada.Ni barulah pengembaraan sebenar ke bumi Daru Aman.Tambahan pula negeri jelapang padi ini baru sahaja memenangi Piala Malaysia baru-baru ni.


Tiba di sungai petani jam 6 pagi.Sempat mencari masjid untuk solat subuh.Stesen bas yang agak uzur nak dibandingkan dengan stesen -stesen bas di kelantan.Surau pun tiada.Jalan kaki dalam 500 meter baru jumpa masjid.Terdetik dihati nasib sahabat-sahabat yang turun bas sekali tetapi tak solat.Kesian mereka and rasa sedih tak ajak mereka. Satu hari jalan-jalan sekitar alor setar ,pekan rabu.Tu sahaja tempat pilihan nak jalan-jalan.Lepas tu ke perpustakaan negeri kedah.Almaklum lah saya ni memang gile sikit klu nampak perpustakaan.Klu tak masuk rasa macam tak sah.Petang tu jumpa sahabat-sahabat yang sama jadi fasi di kbs(kem bina shakhsiah)4.



Malam tu terus balik nak sambut adik-adik baru yang masuk UM esoknya.Meriah gak.Tapi hari kedua penuh tragedi.Masa nak balik saya n sahabat mukhlis kemalangan.Alhamdulillah allah sayang lagi.Tak banyak luka.Esoknya teman ibu n ayah yang baru lepas hantar adik daftar utm skudai.Kami jalan-jalan sekitar klcc n aquaria.Best rasa jalan-jalan dengan keluarga.Mana tak nya saya jadi pemandu pelancong hari tu.Kebahagiaan bila kita dapat membahagiakan orang lain.Inilah 3 hari yang agak meletihkan dan penuh suka dan duka.Dalam hidup ini macam-macam boleh berlaku.Moga Allah panjangkan umur abah n umi dan kami sekeluarga.

PERHATIAN

Coretan Blog merupakan luahan hati penulis.Bait katanya diharap tidak mencabuli kebebasan beraksi di dunia maya dan mengasari mana-mana identiti individu.

Sebarang artikel yang diambil dari blog ini adalah sangat digalakkan dan TIDAK boleh digunakan untuk mengaut keuntungan sendiri.
Sila letakkan link blog ini untuk artikel yang dipetik

Ada cadangan atau pertanyaan? Hubungi saya:

Nama

E-mel *

Mesej *