Segulung Ijazah


Alhamdulillah sudah berakhir festival konvokasyen Um.Seramai 6950 pelajar menerima ijazah.Dari penerima Phd hinggalah kepada sarjana muda.Masing -masing menunjukkan riak wajah kegembiraan.Ibu bapa saya kira orang yang paling gembira .Riak wajah gembira tergambar di setiap wajah mak dan ayah.Penerimaan segulung ijazah maka dengan rasminya berlaku transisi seseorang dari seorang pelajar kepada seorang pekerja.Sejauh mana penerimaan ijazah ini menandakan bahawa kita sudah bersedia kearah transisi ini?Bersediakah graduan untuk turun kepada masyarakat dan menjadi juru cakap masyarakat.Tanya diri anda...
Share on Google Plus

About Zul k

Menulis adalah satu hobi. Permulaan untuk mengasah bakat agar memberi manafaat bagi yang memerlukan. Jangan segan untuk berkongsi. Semoga setiap perkongsian ini memberi manafaat untuk anda.

PERHATIAN

Coretan Blog merupakan luahan hati penulis.Bait katanya diharap tidak mencabuli kebebasan beraksi di dunia maya dan mengasari mana-mana identiti individu.

Sebarang artikel yang diambil dari blog ini adalah sangat digalakkan dan TIDAK boleh digunakan untuk mengaut keuntungan sendiri.
Sila letakkan link blog ini untuk artikel yang dipetik

Ada cadangan atau pertanyaan? Hubungi saya:

Nama

E-mel *

Mesej *