Meatball dan makanan di IKEA Haramkah?

Dulu sekitar tahun 2014, kecoh tentang meatball yang disediakan oleh IKEA dikatakan HARAM. Maka kecohlah seluruh Malaysia.

Teringat tentang e-mel saya sebelum ini kepada IKEA tentang persoalan ini. Mari kita tengoh jawapan kepada e-mel saya yang bertarikh 8/11/15 tentang status HALAL meatball dan makanan yang disediakan di IKEA.

Kita bertanya pihak Industri ialah kita `create demand` untuk mereka menyediakan makanan HALAL. Bila kita bertanya, ia menunjukkan umat ISLAM di Malaysia peka terhadap soal ini sebagaimana artikel ringkas saya berkaitan Blackmores dulu.

JAWAPAN DARI IKEA:


Share on Google Plus

About Zul k

Menulis adalah satu hobi. Permulaan untuk mengasah bakat agar memberi manafaat bagi yang memerlukan. Jangan segan untuk berkongsi. Semoga setiap perkongsian ini memberi manafaat untuk anda.

PERHATIAN

Coretan Blog merupakan luahan hati penulis.Bait katanya diharap tidak mencabuli kebebasan beraksi di dunia maya dan mengasari mana-mana identiti individu.

Sebarang artikel yang diambil dari blog ini adalah sangat digalakkan dan TIDAK boleh digunakan untuk mengaut keuntungan sendiri.
Sila letakkan link blog ini untuk artikel yang dipetik

Ada cadangan atau pertanyaan? Hubungi saya:

Nama

E-mel *

Mesej *