zikrullah pelembut jiwa

Zikir iaitu mengingati allah suatu yang mungkin dipandang enteng oleh manusia biasa.Namun inilah suatu ubat mujarab untuk melembutkan hati.menjauhan penyakit hati..mendekatkan diri dengan allah.

Ianya sudah banyak terbukti.Lihat sahaja dimana2 kem bina insan n kem motivasi..penerapan zikir menjadi tonggak utama.Namun begitu,jenis zikir juga memain kan peranan dalam melembutkan hati si pembaca.

Pengalaman yang ditimba selama 19 hari semasa di pokok sena membuatkan saya merasakan zikrullah antara ubat mujarab untuk mendekatkan diri dengan allah.

Pelajar yang dahulunya seorg yg kaki ponteng,mencuri, n byk lg..bleh berubah dengan izin allah..alhamdulillah..kem kelolaan sebuah sekreteriat ini begitu mendasar n menjadi..teras utamanya adalah perubahan pelajar..bukan wang semata2.Lihat sahaja dengan hanya rm 3oo untuk 19 hari..mane mungkin boleh didapati semurah ini.

Pengalaman menjadi sebahagian darinya membuatkan saya sedar akan hakikat insan..n masyarakat sekarang..daif..naifnya remaja sekarang..yang diluar sana bagaimana?
TEPUK DADA TANYA IMAN

Bagikan

Jangan lewatkan

zikrullah pelembut jiwa
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Suka dengan artikel di atas? Tambahkan email Anda untuk berlangganan.

1 comments:

Tulis comments

Ruangan ini untuk anda menyatakan pandangan anda sahaja

PERHATIAN

Coretan Blog merupakan luahan hati penulis.Bait katanya diharap tidak mencabuli kebebasan beraksi di dunia maya dan mengasari mana-mana identiti individu.

Sebarang artikel yang diambil dari blog ini adalah sangat digalakkan dan TIDAK boleh digunakan untuk mengaut keuntungan sendiri.
Sila letakkan link blog ini untuk artikel yang dipetik