Debat terbuka PEMUDA UMNOSalam.Dalam keghairahan kita menghadapi krisis ekonomi.Maka berlaku paluan gendang yang dimainkan oleh Khairi Jamaluddin (KJ) untuk mengadakan debat bagi mereka yang menjadi calon untuk merebut jawatan Ketua Pemuda UMNO.Suatu pendekatan yang sejak akhir2 ini menjadi trend hasil dari keberjayaan debat antara Dato` Seri Anwar Ibrahim dan menteri tempoh hari.


Actions speaks louder than words.Suatu ungkapan yang pasti brmain difikiran sesetengah orang.Adakah debat ini baik.Mukhriz awal2 lagi menolak debat ini.Adakah kerana takut?Wallahu`alam.


Namun bagi saya debat seumpama ini wajar dilaksanakan bagi mengukur sejauh mana kebolehan dan juga pembawaan yang akan dibawa oleh pimpinan masa akan datang.Debat seumpama ini sewajarnya diteapkan disetiap parti yang menggelarkan diri mereka pemjulang demokrasi.Namun perlu ada garis panduan tertentu dalam mengadakan debat seumpama ini.Mungkin diadakan dalam keadaan tertutup.Terpulang kepada budi bicara dan perancangan parti berkenaan.Sekadar melontar pandangan.

Bagikan

Jangan lewatkan

Debat terbuka PEMUDA UMNO
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Suka dengan artikel di atas? Tambahkan email Anda untuk berlangganan.

Ruangan ini untuk anda menyatakan pandangan anda sahaja

PERHATIAN

Coretan Blog merupakan luahan hati penulis.Bait katanya diharap tidak mencabuli kebebasan beraksi di dunia maya dan mengasari mana-mana identiti individu.

Sebarang artikel yang diambil dari blog ini adalah sangat digalakkan dan TIDAK boleh digunakan untuk mengaut keuntungan sendiri.
Sila letakkan link blog ini untuk artikel yang dipetik