Indahnya Hidup ber`keluarga`...`Indahnya hidup berkeluarga`..amacam ?mengancam tak tajuk ni.

Tajuk ini dinukilkan bukanlah kerana ingin menceritakan keindahan berumah tangga serta kelebihan yang akan anda dapat jika melaluinya.Cuma ia sekadar penyedap ayat dan penarik minat pembaca sahaja.Biasa lah macam promoter.Dah biase iklan-iklan ni.

Berkeluarga disini yang saya maksudkan adalah ber`usrah`.Kan keluarga gak kan.


Usrah sememangnya antara elemen penting dalam melahirkan jiwa rabbani dan juga melahirkan fardu muslim.Dengan perkongsian ilmu antara junior dan senior sudah cukup menggambarkan betapa bermanafaat nya group ini.

Tambahan pula diisi dengan ilmu-ilmu baru.Pasti bermanafaat.Dan usrah tidak boleh dilihat dalam bentuk `the power of circle` only.Tapi main bola pun boleh dijadikan usrah.Penerapan budaya usrah sebenarnya memberi saham akhirat tanpa disedari.

Macam MLM gak.Tup-tup dah kaya.Itu lah sebenarnya peri penting usrah .Sabda nabi: Sampaikan walaupun satu ayat.

So,ini terbukti,usrah boleh dijadikan medan untuk anda menabur budi dan pahala untuk akhirat.Dan bukan usrah sahaja yang mampu mengahsilkan MLM cara ni.Banyak lag cara lain.Kerna ibadah itu luas.Anda yang menyempitkannya.

Di akhir ini mari kita same2 insafkan diri dan bergerak kehadapan menabur budi dan menabur ilmu moga dapat dituai pahala di akhirat nanti.

Bagikan

Jangan lewatkan

Indahnya Hidup ber`keluarga`...
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Suka dengan artikel di atas? Tambahkan email Anda untuk berlangganan.

1 comments:

Tulis comments

Ruangan ini untuk anda menyatakan pandangan anda sahaja

PERHATIAN

Coretan Blog merupakan luahan hati penulis.Bait katanya diharap tidak mencabuli kebebasan beraksi di dunia maya dan mengasari mana-mana identiti individu.

Sebarang artikel yang diambil dari blog ini adalah sangat digalakkan dan TIDAK boleh digunakan untuk mengaut keuntungan sendiri.
Sila letakkan link blog ini untuk artikel yang dipetik