Buat duit dengan blog


Salam.Kali ini kita bercakap tentang blog pula.Macam mane nak buat duit dengan blog.Boleh ker?..Kalau nak tahu anda boleh dapat sehingga lebih dari Rm 1000 sebulan (ni yang minimum).Malah kalau pandai anda boleh peroleh lebih dari itu.


Bagaimana caranya?


Salah satu caranya adalah dengan `pasang` iklan pada blog anda.Easy as ABC je kan.Ada blog..n nampak ada ruang kosong..maka letak lah iklan macam nuffnang atau pun adverlet.
Kebiasaannya, anda akan memperoleh duit berdasarkan jumlah viewer dan juga jumlah klik yang anda dapat.


Memang kalau kene caranya anda akan dapat apa yang dihajati.Tapi ingat..kene bersabar dan pastikan blog anda mempunyai rating yang tinggi.


Cara lain adalah dengan google adsense .Masukkan iklan adsense.Daftar dan nikmati pulangan.Banyak lagi cara sebenarnya untuk anda buat duit.Dikesempatan akan datang nanti saya ceritakan bagaimana nak tambah duit lagi.

Bagikan

Jangan lewatkan

Buat duit dengan blog
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Suka dengan artikel di atas? Tambahkan email Anda untuk berlangganan.

Ruangan ini untuk anda menyatakan pandangan anda sahaja

PERHATIAN

Coretan Blog merupakan luahan hati penulis.Bait katanya diharap tidak mencabuli kebebasan beraksi di dunia maya dan mengasari mana-mana identiti individu.

Sebarang artikel yang diambil dari blog ini adalah sangat digalakkan dan TIDAK boleh digunakan untuk mengaut keuntungan sendiri.
Sila letakkan link blog ini untuk artikel yang dipetik