Tiada Tahniah Buat Obama


Tiada tahniah buat Obama.Pasti tajuk yang cukup sesuai untuk saya ungkapkan.Barrack Obama yang merupakan Presiden baru United States Of America (USA) bakal berdepan tamparan hebat bila menjadi Presiden baru selepas ini.Beliau yang juga bakal Presiden Kulit Hitam pertama pasti berdepan pelbagai risiko dan ancaman dari golongan taksub kebangsaan.Yang bermaksud golongan yang mempermainkan isu perkauman.


Tugasan berat bagi obama akan bermula selepas bulan 1 ini.Namun begitu,walaupun kita lihat manifesto yang dilancarkan yang bersifat `mesra alam` ,adakah beliau dapat melaksanakan nya?Apakah beliau akan ke seperti Bush?Moga-moga apa yang kita harapkan dari beliau akan kita lihat suatu masa nanti.


CHANGE WE NEED.


Bukan sekadar omongan kosong semata-mata.Inilah satu petanda bahawa golongan minoriti juga mempunyai hak dan boleh berjaya seperti yang lain.Moga beliau terus sukses dan moga-moga allah memberinya Hidayah untuk bersama dalam agama Islam.Ameen.Doakan keislamannya.

Bagikan

Jangan lewatkan

Tiada Tahniah Buat Obama
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Suka dengan artikel di atas? Tambahkan email Anda untuk berlangganan.

1 comments:

Tulis comments

Ruangan ini untuk anda menyatakan pandangan anda sahaja

PERHATIAN

Coretan Blog merupakan luahan hati penulis.Bait katanya diharap tidak mencabuli kebebasan beraksi di dunia maya dan mengasari mana-mana identiti individu.

Sebarang artikel yang diambil dari blog ini adalah sangat digalakkan dan TIDAK boleh digunakan untuk mengaut keuntungan sendiri.
Sila letakkan link blog ini untuk artikel yang dipetik