Hari Holocoust dan Pilihanraya Kampus UM 09-Hari 1

Salam.Masuk hari ini ,sudah dua hari berkempen.Menjadi wakil calon kepada Shah Rizul ayuni ,calon umum cukup memenatkan.Hampir separuh fakulti-fakulti kami masuk dan speech .Dah 5 kolej kediaman kami terjah.Walaupun mendapat halangan.Kebenaran mesti di sampaikan.


Calon Umum ini yang baru-baru ini dikaitkan dengan isu rasuah oleh TNC kepada nya sebanyak rm 100 menghangatkan lagi suasana.JIK kolej ini mempunyai banyak crowd dan isu ini saya kira menyedarkan banyak pihak betapa kebencian kami terhadap rasuah.


Hari pertama kami dapat menerjah masuk ke banyak juga fakulti seperti medic,dental,law,FSSS,SAINS dan lain-lain lagi.Namun hari berkempen seolah-olah dirancang untuk meyekat Pro-M kerana hari berkempen bermula khamis sehingga ahad.Ini bermaksud hanya 1 hari setengah sahaja yang dapat berkempen di fakulti-fakulti.Kebanyakan fakulti-fakulti tidak mempunyai kelas pada hari jumaat.Cukup kecewa.Kolej kediaman juga tidak semua yang kita kehendaki dituruti.Mereka menukar tempat yang kami minta untuk berkempen dan juga bila sampai disitu tiada orang.Ia seolah-olah dirancang dan pelajar disekat.Namun sikap tabah calon-calon Pro-M kami sanggup berucap dijalan-jalan even dihadapan dataran yang menghadap blok-blok kediaman.KAMI AKAN TERUS BERJUANG.


Gambar berkempen tak sempat dimasukkan atas sebab-sebab tertentu.Tapi disini kami berkempen dari jam 9 pagi sehingga 12 tengah malam tanpa henti...saudara kita di palestin bertempur dari 12 tengahmalam hingga 12 tengahmalam berikutnya.


Teruskan doa mu kepada sahabat kita di palestin dan sahabat di UM untuk meraih kemenangan dalam sistem pilihanraya tak adil ini.Kami akan berjuang sehingga ke titisan peluh terakhir..Insyaallah kemanisan kemenangan di kecapi.

Bagikan

Jangan lewatkan

Hari Holocoust dan Pilihanraya Kampus UM 09-Hari 1
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Suka dengan artikel di atas? Tambahkan email Anda untuk berlangganan.

2 comments

Tulis comments

Ruangan ini untuk anda menyatakan pandangan anda sahaja

PERHATIAN

Coretan Blog merupakan luahan hati penulis.Bait katanya diharap tidak mencabuli kebebasan beraksi di dunia maya dan mengasari mana-mana identiti individu.

Sebarang artikel yang diambil dari blog ini adalah sangat digalakkan dan TIDAK boleh digunakan untuk mengaut keuntungan sendiri.
Sila letakkan link blog ini untuk artikel yang dipetik