Kira trafik blog-blog anda dengan Google


Salam ceria,


Setelah menggunakan google-analytic setelah sekian lama, saya kira ianya mudah bagi orang seumpama saya. Yang jenisnya malas nak membuka web-web kira trafik. Dengan pendaftaran saya untuk kesemua blog-blog saya buku-bukuonline, jualan gudanguniversiti2u dan istilahsains sedikit sebanyak ternyata menjimatkan masa. Boleh melihat trafik kemasukan pengunjung untuk semua blog saya dengan hanya menggunakan satu aplikasi sahaja.

Dengan google analytic banyak sebenarnya yang anda dapat pantau. Dari segi aliran kemasukan pengunjung sehingga kpada trafik pengunjung unik, duit melalui google adsense dan sebagainya.Ternyata banyak pilihan sungguh buat mereka yang baru bermula seumpama saya. 

Nak berkongsi panjang pun, saya bukan orang yang pakar. Cuma saya nasihatkan anda yang punyai banyak blog boleh mencuba.Saya kira aplikasinya yang saya guna pakai cuma 4o%. Masih banyak yang boleh dimanafaatkan dari teknologi ini. Jom mencuba. 

p/s: Terima kasih pada blog-blog yang sudi berkongsi dengan saya info terkini dan post paling top kali ini adalah ADA YANG TAK KENA DENGAN AJL 24.Bagikan

Jangan lewatkan

Kira trafik blog-blog anda dengan Google
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Suka dengan artikel di atas? Tambahkan email Anda untuk berlangganan.

Ruangan ini untuk anda menyatakan pandangan anda sahaja

PERHATIAN

Coretan Blog merupakan luahan hati penulis.Bait katanya diharap tidak mencabuli kebebasan beraksi di dunia maya dan mengasari mana-mana identiti individu.

Sebarang artikel yang diambil dari blog ini adalah sangat digalakkan dan TIDAK boleh digunakan untuk mengaut keuntungan sendiri.
Sila letakkan link blog ini untuk artikel yang dipetik