Iklan raya terbaik tahun 2012

Salam bahagia,

Tidak banyak yang ingin diperkatakan tentang iklan raya tahun ini. Sedikit mengecewakan kerana penyumbang utama iklan terbaik, iaitu Petronas sedikit mengubah temanya yang menggabungkan tema raya dan kemerdekaan di perantauan.

Pada saya dan ramai blogger di luar sana berpendapat iklan terbaik tahun ini pastinya milik BERNAS. Buat pertama kalinya saya kira iklan Bernas ini menyelitkan seribu satu makna yang mendalam buat kita semua.

IKLAN RAYA TERBAIK 2012: BERNAS


IKLAN RAYA PETRONAS 2012Mungkin tahun mendatang, syarikat-syarikat gergasi negara yang lain  akan turut serta dalam menyampaikan nilai-nilai positif dalam iklan mereka untuk tontonan masyarakat Malaysia.

Di bawah saya sertakan untuk tontonan kita semua, beberapa iklan yang sememangnya terbaik raya tahun-tahun yang lalu.IKLAN RAYA 2003 : KISAH 7 BERADIK


IKLAN RAYA: TNBIKLAN RAYA 2004 : BUDAK BECA


IKLAN RAYA 2006: ABAH


IKLAN RAYA 2007 : BURUNG MURAI


Bagikan

Jangan lewatkan

Iklan raya terbaik tahun 2012
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Suka dengan artikel di atas? Tambahkan email Anda untuk berlangganan.

Ruangan ini untuk anda menyatakan pandangan anda sahaja

PERHATIAN

Coretan Blog merupakan luahan hati penulis.Bait katanya diharap tidak mencabuli kebebasan beraksi di dunia maya dan mengasari mana-mana identiti individu.

Sebarang artikel yang diambil dari blog ini adalah sangat digalakkan dan TIDAK boleh digunakan untuk mengaut keuntungan sendiri.
Sila letakkan link blog ini untuk artikel yang dipetik