Gambar kehidupan Tok Guru Nik Aziz

Assalamualaikum,

Al-Fatihah buat Tok Guru Nik Aziz yang telah meninggalkan legasi besar dalam dunia dakwah mahupun dunia politik Malaysia. Kehidupan beliau dijadikan pedoman masyarakat. Hidup yang sederhana penuh tawaduk perlu dijadikan sebagai contoh orang sekarang.

Semua bangsa bersetuju jika saya katakan beliau sebagai seorang tokoh ulung sepanjang zaman. Lihat saja pengaruhnya memang luar biasa. Namun disebalik pengaruhnya yang hebat, beliau sendiri tidak mahu dirinya dianggap wali apatah lagi dipuja-puja.

Biarlah gambar menjadi pedoman untuk kita ambil contoh dari beliau.
Hadiah buat isteri


Bersama Amy SearchBukan sahaja dihormati di kalangan penganut Islam bahkan sami buddha juga menghormati beliau
Bersama Neelofa

Hadiah isteri buat suami tersayang


Setiap yang bernyawa itu pasti MATI. Begitu juga Tok Guru Nik Aziz. Semoga kita menjadikan beliau sebagai contoh. Ketegasan dalam kelembutan banyak tertonjol dikala pemerintahan beliau di Kelantan. Semoga rohnya di tempatkan dikalangan hamba Allah yang soleh. Amin.# Semua gambar ini diambil dari carian internet.

Bagikan

Jangan lewatkan

Gambar kehidupan Tok Guru Nik Aziz
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Suka dengan artikel di atas? Tambahkan email Anda untuk berlangganan.

Ruangan ini untuk anda menyatakan pandangan anda sahaja

PERHATIAN

Coretan Blog merupakan luahan hati penulis.Bait katanya diharap tidak mencabuli kebebasan beraksi di dunia maya dan mengasari mana-mana identiti individu.

Sebarang artikel yang diambil dari blog ini adalah sangat digalakkan dan TIDAK boleh digunakan untuk mengaut keuntungan sendiri.
Sila letakkan link blog ini untuk artikel yang dipetik